Сіль прикорм

Сіль

Коли можна вводити в раціон: не можна до одного року.

Важливо: сіль в ранньому віці, може призвести до того, що діти все життя віддадуть перевагу солоній їжі, що, у свою чергу, може погіршити загальну якість їхнього харчування.  Після 1 року можна включити в раціон дитини невелику кількість солі, але ви можете не додавати сіль довше. 

Дорослим слід споживати не більше 6 г солі на день (2,4 г натрію) – це приблизно 1 чайна ложка. Діти віком від 1 до 3 років не більше 2 г солі на день (0,8 г натрію) 4-6 років не повинні споживати більше 3 г солі на день (1,2 г натрію). 

Діти, в раціоні яких є надлишок натрію, мають підвищений кров’яний тиск на 40% частіше, ніж ті, хто вживає рекомендовані норми. Крім того, є зв‘язок між високим кров’яним тиском в дитинстві і в дорослому віці, а підвищений тиск є основним фактором ризику серцево-судинних захворювань та інсульту. 

Надлишок натрію у дітей негативно впливає на роботу нирок і підшлункової залози, нервову і ендокринну системи, підвищує ризик розвитку остеопорозу в дорослому віці. Велике споживання солі може впливати і на рівень ожиріння, часто діти втамовують спрагу щодня солодкими напоями, що дуже негативно впливає на організм. Основою здорового харчування також є вода.

Сіль дітям