Молоко прикорм

Молоко коров’яче

Коли можна вводити в раціон: як напій тільки після року. Коров’яче молоко можна використовувати в помірній кількості для приготування їжі або змішувати з їжею приблизно з 6 місяців. 

Молоко відноситься до більш поширених алергенів. На сайті, в статті, можна почитати більш детально про алергени.

Під нормалізованим розуміється пастеризоване молоко, в якому забезпечується утримання необхідного відсотка жиру. З метою нормалізації молоко проходить певну технологічну обробку. 

Немовлята не можуть перетравлювати коров’яче молоко так само повністю або легко, як грудне молоко або дитячу суміш. Також молоко містить недостатньо певних поживних речовин, необхідних дітям до року, отже маленька дитина не отримує необхідну користь від такого харчування.

Після року ви можете давати пастеризоване коров’яче молоко як напій за умови, що дитина має збалансований раціон, але обмежте споживання молока, інакше можливе виникнення дефіциту заліза, якщо малюки не отримують достатньо інших здорових продуктів, багатих залізом.

Незбиране молоко дають дітям до 2 років, оскільки вони потребують додаткової енергії та вітамінів, які містяться в ньому. Напівзнежирене молоко можна вводити після 2 років, за умови, що вона добре їсть і має різноманітне харчування. Знежирене та 1% молоко дітям не дають.

Молоко прикорм