Курка запечена під сиром з помідорами, рецепт

Дитина не хоче їсти м’ясо, що робити?

В цій статті ми розберемося, чому дитина не їсть м’ясо та як діяти. Звісно, в усіх питаннях ми спочатку консультуємося з педіатром, адже проблеми зі здоров’ям впливають також на харчування.

Рекомендую всі питання, щодо діток, також обговорювати з педіатром. Інстаграм педіатра.

Що запропонувати?

Доки дитина вчиться їсти м’ясо, або ви не вживаєте його запропонуйте такі альтернативи, як яйця, арахісове масло, сочевицю, горіхи, насіння та соєві продукти, тофу, боби. Подрібнені горіхи можна додавати в салати, десерти, випічку.

Чому дитина може відмовлятися від м’яса?

  • Замало досвіду вживання таких продуктів. На певні продукти може знадобитися набагато більше часу ніж на інші, щоб їх полюбити. Можливо вашій дитині потрібно спробувати багато разів їжу.
  • Не подобається певна консистенція. Можливо занадто сухе чи тверде і поки що, не бажає вживати саме в тому вигляді, що даєте.
  • Негативний досвід, наприклад дитина похлинулася. Потрібно дати час, щоб замістити негативний досвід на позитивний. 
  • Батьки не дають приклад, не вживають разом з дитиною ту ж їжу.
  • Є питання по здоров’ю чи самопочуттю дитини.
  • В раціоні присутня інша смачна для дитини їжа, яка витісняє корисну їжу з харчування.
  • Ви подаєте дитині, наприклад хліб та м’ясо і дитина просто обирає хліб. 

Головне: з дітками завжди важливе терпіння!

Заставляти дитину їсти ідея дуже погана, надалі це може привести до категоричної відмови, такі дії часто сприймаються дітьми як харчове насилля. 

Що робити?

Обов’язково потрібно продовжувати пропонувати. Без тиску та власним прикладом теж. Якщо ви перестаєте ставити певну їжу на стіл, у дитини більше немає можливості її полюбити. 

Очікування: варто працювати над своїми очікуваннями. Якщо ви ставите на стіл їжу та щось чекаєте, це чинить тиск на дитину. Наприклад, важливо не транслювати ваше невдоволення чи занепокоєння. Не варто розповідати, що ви старалися, а дитина не їсть. Ми батьки, робимо щось для дітей, бо ми їх любимо та турбуємося про них. Навряд дитина буде щаслива, коли їсть, аби вам догодити, а не щиро цього бажає. 

Тому, ми готуємо і ставимо їжу на стіл. Регулярно.

Запропонуйте різні варіанти приготування, пробуйте знову і знову.

Варіанти приготування:

М’ясні кульки, кекси, запіканка, в салаті, піца, смачна лазанья, домашні сосиски.

Дитина не їсть м'ясо що робити

Також дуже важливо, щоб родина теж вживала таку їжу, подавала приклад. Якщо ви не їсте разом з дитиною ту ж їжу, немає прикладу. 

Частий перекус вбиває здорові звички харчування.

Якщо дома є в доступі цукерки, печиво, хліб та інші смаколики ця їжа витісняє корисну їжу. Особливо погано на харчування вливає під’їдання. З’їла одне печиво, через тридцять хвилин поїла сухофрукти, через годину ще попила сік. Звісно в такій ситуації можуть виникати проблеми з харчуванням. Тому краще дотримуватися інтервалу орієнтовно три години. Тобто, ви ставите їжу на стіл, наприклад запіканка з куркою, каша гречана та салат. Ви всі разом поїли, потім разом з’їли фрукти та десерт. Якщо ви помітили, що дитина знає про десерт швидко закінчує їсти основну їжу, давайте десерт окремо, наприклад в перекус з йогуртом. Не тримайте в будинку їжу та смаколики, які дитина не повинна їсти. Якщо дитина йде на кухню і їсть печиво, це ваша відповідальність, що воно присутнє дома.

Найкращий варіант, це купити трішки смаколиків та з’їсти, а вдома тримати корисну їжу. 

ПОРАДА: купуйте разом м’ясні продукти, готуйте разом. Подавайте приклад вживання. Позвіть дитину на кухню, поставте страву з м’ясом на стіл і скажіть, що доки ви готуєте салат та подаєте іншу їжу, дитина може їсти м’ясо, якщо хоче. Аромат та голод, може викликати бажання спробувати. Але майте терпіння та не очікуйте, що дитина повинна їсти відразу.

Сил вам та терпіння, нехай ваші дітки будуть щасливі!

 

Збірник рецептів “Перекус на кожен день”

Підписуйтеся: youtube  Познайомитися з нами:  Instagram