Правила зберігання продуктів

Правила зберігання продуктів після приготування та вживання

Правила зберігання важливо враховувати, щоб не отруїтися та не мати проблем зі здоров’ям

Рекомендую всі питання, щодо діток, також обговорювати з педіатром. Інстаграм педіатра.

Не залишайте приготовлену їжу в теплому місці понад 2 годин. Якщо температура вище 32°С, час зберігання скорочується до 1 години. Це особливо важливо для молочних продуктів, м’яса, риби і яєць.

Харчові продукти потрібно зберігати в холодильнику за температури від 0 до 4°С. Ніколи не зберігайте їжу в залізних посудинах або посудинах з алюмінієвою фольгою. Вони можуть взаємодіяти зі їжею та спричинити харчове отруєння.

При приготуванні, а також подачі їжі на стіл не можна повертати облизану ложку назад в їжу, оскільки це може спричинити розповсюдження бактерій та зараження їжі. Краще використовуйте нову ложку або вимийте її перед використанням. Якщо ви або ваші діти не доїли їжу, в їжу вже потрапила облизана ложка чи виделка і таку їжу не можна зберігати та їсти повторно. Тому важливо насипати порційно, а рештки викидати.

Маринувати їжу в соусі потрібно в холодильнику.

Для того, щоб зберегти продукти довше їх необхідно заморозити, поклавши в контейнер.

Правила зберігання продуктів

Розглянемо, як зберігати певні продукти, скільки часу:

Свіжий салат з олією можна зберігати в холодильнику до 2-3 днів, але краще вживати його впродовж першого дня. Олія може змінювати текстуру та смак салату з часом. Крім того, олія може змінювати характеристики овочів, тому краще додавати заправу до салату за кілька годин до подачі на стіл.

Як правило, приготований власноруч соус можна зберігати в холодильнику протягом 3 днів. Якщо у соусі міститься сир або м’ясо, час зберігання може скоротитися до 1-2 днів. Соус краще зберігати в герметичній посудині. 

Приготоване м’ясо та риба можуть зберігатися в холодильнику протягом 3 днів після приготування. Час зберігання може залежати від типу приготування продукту.

Під час зберігання приготованого м’яса або риби в холодильнику, вони повинні бути збережені в контейнерах з герметичними кришками. Крім того, приготовані продукти не повинні бути збережені поруч з сирим м’ясом або рибою, щоб уникнути зараження бактеріями.

Скільки зберігається торт

Домашній торт можна зберігати в холодильнику протягом 3 днів. Якщо торт містить масляний крем або інші продукти, які швидко псуються, то його можна зберігати в холодильнику протягом не більше 2 днів. Торт краще зберігати в нижній частині холодильника, де температура найнижча.

Перед подачею торту на стіл, його можна витримати при кімнатній температурі протягом 1 години, щоб він злегка розм’якшився та набрав оптимальну консистенцію.

Збірник рецептів “Перекус на кожен день”

Підписуйтеся: youtube  Познайомитися з нами:  Instagram