Вода та гв

Вода для дітей

З якого віку можна вводити на грудному вигодовуванні: з шести місяців.

Навіть у спеку дитина отримує необхідну кількість рідини з молоком, але слід прикладати дитину за вимогою.

На штучному вигодовуванні можливо допоювання водою, ви можете детально проконсультуватися з вашим педіатром.

Немовлятам до 6 місяців, яким необхідно використовувати воду, не слід брати воду прямо з водопровідного крана, оскільки вона не є стерильною. Воду з-під крана потрібно спочатку закип’ятити, а потім дати їй охолонути. Воду для дітей старше 6 місяців кип’ятити не потрібно. Як і вода з-під крана, бутильована вода не є стерильною, тому її потрібно кип’ятити, перш ніж використовувати для приготування.

Дітям потрібно нагадувати про пиття, тому що вони погано розрізняють сигнали тіла про спрагу. Якщо літо і спекотно, дитина активно грається потреба у воді зростає. Також важливо пропонувати воду під час їжі, особливо якщо вона суха. Дуже важливо пити багато води під час хвороби. 

Привчаючи дитину до води, намагайтеся експериментувати. Пропонуйте різний посуд, дайте погратися з водою, можна поїти водичкою улюблені іграшки. Спробуйте цей процес підкріпити позитивними емоціями. Дуже важливим є власний приклад. Можна розмістити кухоль з водою на столі. Також створити цікавий процес разом, наприклад додати у воду нарізаний апельсин чи інші фрукти. Іноді доречно спробувати цікаві чашки, поїльники, трубочки, дитячий кулер для води. Спробуйте цокатися чашками з водою.

Маленьким дітям неможна давати сік, компот, чай. 

В основі харчування мають бути цілі фрукти. 

Дослідники стверджують, вживання фруктових соків у віці до одного року може бути дуже небезпечним для дитячого здоров’я.